Sommargrupper

Lysekils SS bedriver sommarsimskola i Gullmarsborgs simhall under veckorna 26- 27 sommaren 2022. 

Totalt tio lektioner á 30 min vardera ( hajen 40 min), Inget inträde betalas i kassan.Ta med hänglås till skåpen.

Nedan ser ni vilka nivåer vi har i vår simskola enligt svenska simförbundets simlinje.

 

Välkomna med er anmälan!

 

 


Baddare

BADDAREN är vår nybörjargrupp i simskolan. Här fokuserar vi massor på vattenvana och att barnen ska ska lära sig att hantera sin kropp i vattnet utan flythjälpmedel. Glädje, tidig siminlärning och undervisning i crawl, ryggsim och bröstsim är andra hörnstenar.

I Baddar-gruppen har vi tre simmärken som mål, Baddaren grön, Baddaren blå och Baddaren gul vilka innefattar moment som doppa hakan och båda öronen, huvudet, bubbelprov i ytan och under, hopp från kant och glidprov på grunt resp djupare vatten.

Sköldpadda

SKÖLDPADDAN är vår andra nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på vattenvana och att barnen ska kunna förflytta sig obehindrat i vattnet. På denna nivå har vi också mer fokus på siminlärning i alla tre simsätt. 
Att ta sig från 0 till 5 meter är ett stort steg och det är inte ovanligt att barnen är kvar i Sköldpaddan ett par terminer.

I Sköldpaddan-gruppen har vi två simmärken som mål, Sköldpaddan som är ett flyt- och rotationsmärke (rygg till mage) och en mycket välkommen NYKOMLING är Bläckfisken som innebär att barnen ska kunna klara av att simma 5 meter (valfritt simsätt) på grunt vatten.

Bläckfisken

I Bläckfisk-gruppen har vi simmärket Bläckfisken som mål, som innebär att barnen ska kunna klara av att simma 5 meter (valfritt simsätt) på grunt vatten.

Har barnet klarat simmärket Baddare grön, blå, gul och Sköldpaddan väljer man denna grupp.

Pingvin

PINGVINEN är vår tredje nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på siminlärning i alla tre simsätt och att bli mer bekväma med att vara ute i stora bassängen.

I Pingvinen-gruppen har vi två simmärken som mål. Silver och guldpingvinen. Där innebär tex guldpingvinen att barnen ska kunna klara av att simma 10 meter i magläge (crawl el bröst) och 10 meter i ryggläge på djupt vatten samt hoppa på djupt vatten.

Fisken

FISKEN är vår fjärde och sista nivå i simskolan. Här fortsätter vi att öva på siminlärning (teknik) i alla tre simsätt samt att orka simma lite längre sträckor och flyta längre stunder.

I FISKEN-gruppen har vi tre simmärken som mål. Silverfisken som bla omfattar 25 meters simning på grunt vatten. Guldfisken som omfattar 25 meters simning på djupt vatten och dyk från kant. Sist men inte minst så har vi Järnmärket där man ska simma 50 meter (2 längder) i magläge, 25 meter i ryggläge och flyta.

När man är klar med FISKEN-gruppen är man redo för att flytta upp HAJEN som räknas in i våra teknikgrupper. Först när man är klar med HAJEN räknas man som simkunnig, dvs när man kan simma 200 meter varav 50 i ryggläge.

Hajen sommar

Här simmar du som har tagit simmärkena:

Silverfisken

Guldfisken

Järnmärket.

 

Vi tränar och strävar efter simborgarmärket.