Simskolan

Vi har simundervisning från 4 års ålder i vår simskola som följer Svenska simförbundets (SSF) Simlinjen. Vi strävar efter att ge varje individ möjlighet att utvecklas i sin egen takt och känna trygghet i sin kontakt med vattnet.

 

De barn som har haft en plats i vår verksamhet under höstterminen 2017 har företräde till platserna till vårens grupper. Torsdagen den 7 december kl 20 släpps platserna för befintliga medlemmar och torsdagen därefter 14 december kl 20 släpps platserna för allmänheten.

Men man kan redan nu skapa ett konto åt sitt barn och se vilka dagar och tider simskolan bedrivs och vara redo när väl platserna släpps.

Skulle man inte få en ordinarie plats på den dagen/tiden man önskar helst så finns det även ett antal reservplatser per grupp man kan anmäla sig till även fast man har en ordinarie plats i en annan grupp.

Välkomna med er anmälan!

 


Baddaren

BADDAREN är vår nybörjargrupp i simskolan. Här fokuserar vi massor på vattenvana och att barnen ska ska lära sig att hantera sin kropp i vattnet utan flythjälpmedel. Glädje, tidig siminlärning och undervisning i crawl, ryggsim och bröstsim är andra hörnstenar.

I Baddar-gruppen har vi tre simmärken som mål, Baddaren grön, Baddaren blå och Baddaren gul vilka innefattar moment som doppa hakan och båda öronen, huvudet, bubbelprov i ytan och under, hopp från kant och glidprov på grunt resp djupare vatten.

Har barnet klarat simmärkena baddare grön och blå, men inte gul anmäler du till denna grupp.

Sköldpadda

SKÖLDPADDAN är vår andra nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på vattenvana och att barnen ska kunna förflytta sig obehindrat i vattnet. På denna nivå har vi också mer fokus på siminlärning i alla tre simsätt. 

I Sköldpaddan-gruppen har vi simmärket Sköldpaddan som är ett flyt- och rotationsmärke (rygg till mage) som mål.

Har barnet klarat baddare grön, blå och gul anmäler du till denna grupp.

Bläckfisken

 

I Bläckfisk-gruppen har vi simmärket Bläckfisken som mål, som innebär att barnen ska kunna klara av att simma 5 meter (valfritt simsätt) på grunt vatten.

Har barnet klarat simmärket Baddare grön, blå, gul och Sköldpaddan väljer man denna grupp.

Pingvinen

PINGVINEN är vår fjärde nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på siminlärning i alla tre simsätt och att bli mer bekväma med att vara ute i stora bassängen.

I Pingvinen-gruppen har vi två simmärken som mål. Silver och guldpingvinen. Där innebär tex guldpingvinen att barnen ska kunna klara av att simma 10 meter i magläge (crawl el bröst) och 10 meter i ryggläge på djupt vatten samt hoppa på djupt vatten.

Har barnet klarat baddare grön, blå, gul, sköldpaddan och bläckfisken anmäler du till denna grupp.

Fisken

FISKEN är vår femte och sista nivå i simskolan. Här fortsätter vi att öva på siminlärning (teknik) i alla tre simsätt samt att orka simma lite längre sträckor och flyta längre stunder.

I FISKEN-gruppen har vi tre simmärken som mål. Silverfisken som bla omfattar 25 meters simning på grunt vatten. Guldfisken som omfattar 25 meters simning på djupt vatten och dyk från kant. Sist men inte minst så har vi Järnmärket där man ska simma 50 meter (2 längder) i magläge, 25 meter i ryggläge och flyta.

När man är klar med FISKEN-gruppen är man redo för att flytta upp HAJEN som räknas in i våra teknikgrupper. Först när man är klar med HAJEN räknas man som simkunnig, dvs när man kan simma 200 meter varav 50 i ryggläge.

Om barnet har klarat simmärkena baddare grön, blå, gul, sköldpaddan, bläckfisken, silver och guldpingvinen anmäler du till denna gruppen.

Hajen

Hajen Nybörjare

Krav: Järnmärket

Mål: Hajen Silver

Hajen är vårt första steg bland teknikgrupperna. I den första delen är träningen mer inriktad mot bättre simkunnighet, och för att uppnå detta får barnen mycket tekniktips och i och med detta en större förståelse för simning som idrott. Vi går även igenom både livräddning och klädsim.

 Simmärken: Hajen Brons och Hajen Silver

 

Hajen Fortsättning

Krav: Hajen Silver

Mål:   Guldhajen

I vårt andra steg av Hajen fortsätter vi att lära in olika simsättsövningar. Vi går även igenom dyk ifrån startpallen och vändningsträning. Slutmålet är att ta Hajen Guld, och bli simkunnig utifrån den nordiska definitionen som lyder: "Kunna falla i vattnet, få huvudet under och efter att åter ha tagit sig till ytan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg."

 

Simmärken: Bronsmärket och Hajen Guld

Sälen

Lysekils Simsällskap erbjuder även simskola för barn med speciella behov och funktionsvariationer. Vi har en liten individanpassad grupp som har simskola vid tio tillfällen.

Krav: Inga förkunskaper krävs, en vuxen/assistent måste vara i vattnet tillsammans med barnet.

Mål : Att genom lek och olika övningar uppnå en god vattenvana och även lära sig simma.

Kontakta oss via kontaktformuläret ifall ni är intresserade av denna grupp.

Vuxensimskola

Simskola för 15 år och uppåt, inga förkunskaper. 10 lektioner.

Kontakta oss via kontaktformuläret ifall ni är intresserade av denna grupp.