Nya restriktioner COVID-19

  • 29 okt 2020

Nya restriktioner gällande COVID-19 hösten 2020 i Lysekils SS.

Då FHM har kommit med nya restriktioner i vår region, blir vi tyvärr tvungna att ställa in resterande lektioner i vår vuxencrawlgrupp samt masters under en begränsad period.

Om det kommer nya direktiv så kommer vi att erbjuda de återstående två lektionerna i vuxencrawl innan jul, annars kommer dem som simmar i vuxencrawlgruppen att bli erbjudna att delta på två valfria lektioner under våren 2021.

Träningtider för masters kommer att ställas in under perioden 29/10 till 19/11 och första möjliga träningstid kommer således vara lördagen den 21/11 om restriktionerna återgår. Skulle direktiven kvarstå från FHM kommer resterande lektioner för höstterminen 2020 att ställas in, dem som simmar i masters kommer då att få halva terminsavgiften återbetald.

Barn som är födda 2005 och senare är välkomna att delta på ordinarie träningar. Hajengruppen och alla simskolebarn tränar som tidigare bestämt vecka 45 och 46. Avslutningarna kommer att ske under vecka 46, som tidigare bestämt.

Barn som simmar i crawl, medley och tävlingsgruppen och är födda 2005 och senare är välkomna på ordinarie träningstider. Vecka 45 och 46 simmar crawl som vanligt, from vecka 47 är crawlsimmare välkomna att delta tillsammans med medley på medleygruppens träningstider.

Pga av rådande situation kommer vi inte kunna genomföra varken vattendisco eller utmanaren. Vi satsar på att kunna genomföra utmanaren och någon annan aktivitet för barnen motsvarande vattendiscot till våren 2021 istället.

Om situationen tillåter så kommer vi släppa platser för bokning till vårens simskolor i början på december, mer info kommer närmare i sociala medier, ,mail och på vår hemsida.

Vi uppmanar alla att:

- ta sig till simhallen utan kollektivtrafik

- Endast en vuxen per barn, gärna en på två barn.

- Duscha / Byt om hemma om det finns möjlighet.

- Kom precis innan din lektion och lämna simhallen så snart du kan efteråt. 

Vad innebär detta för idrotten i region Västra Götaland mellan 29/10 till 19/11 (eller längre) • Idrottsverksamhet för personer födda tidigare än 2005 ska inte genomföras ꟷ Gäller träning, matcher och tävling ꟷ Undantag för verksamhet som bedrivs av utövare som har idrottsutövningen som yrke, där gäller de allmänna råden fortsatt • Idrottsverksamhet för personer födda 2005 eller senare ꟷ Träningsverksamhet får bedrivas enligt de allmänna råden som gäller i hela landet med följande tillägg ꟷ idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten ska överväga ett innehåll i träningen så att nära fysiskt kontakt undviks, ꟷ idrottsutövare och ledare ska, i den mån det är möjligt, undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande, och ꟷ idrottsverksamheter ska i den mån det möjligt genomföras utomhus. • RF uppmanar förbund och föreningar att skapa goda möjligheter för föreningar, idrottsutövare och ledare att göra kloka val av för att minska risken för smittspridning utan att det får ekonomiska eller idrottsliga konsekvenser