Gratis sommarlovsaktiviteter för ba

  • 10 maj 2017

Under veckorna 25-27 erbjuder Lysekils Simsällskap gratis sommarlovsaktiviteter för barn mellan 6 och 12 år, dvs barn födda 2005-2011.

Här kommer lite info om sommarlovsaktiviteter för barn hos oss under veckorna 25-27.

 

Lär dig crawla ( förkunskaper 150 m bröstsim, 50 m ryggsim, dyka och flyta utan problem och utan att stanna och hålla i kanten).Medtag simglasögon, långt hår i tofs.

Vecka 25-26-27 mån-tors i simhallen kl 10-1112 platser först till kvarn.

 

Bli bättre på att simma ( Hajen ) ( förkunskaper 50 m bröstsim, 25 m ryggsim, dyka och flyta utan problem och utan att stanna och hålla i kanten). Medtag simglasögon, långt hår i tofs.

Vecka 25-26-27 mån-tors i simhallen kl 11-12.12 platser, först till kvarn.

 

 

 

Simskola Bläckfisken

BLÄCKFISKEN är vår tredje nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på vattenvana och att barnen ska kunna förflytta sig obehindrat i vattnet. På denna nivå har vi också mer fokus på siminlärning i alla tre simsätt. 
Att ta sig från 0 till 5 meter är ett stort steg och det är inte ovanligt att barnen är kvar i Bläckfisken ett par terminer.

I Bläckfisk-gruppen har vi simmärket Bläckfisken som mål, som innebär att barnen ska kunna klara av att simma 5 meter (valfritt simsätt) på grunt vatten.

Har barnet klarat simmärket Baddare grön, blå, gul och Sköldpaddan väljer man denna grupp.

Vecka 25 mån-tors i simhallen kl 10-10.40. Tio platser, först till kvarn. 

 

Simskola Pingvinen 

PINGVINEN är vår fjärde nivå i simskolan. Här fortsätter vi på att fokusera på siminlärning i alla tre simsätt och att bli mer bekväma med att vara ute i stora bassängen.

I Pingvinen-gruppen har vi två simmärken som mål. Silver och guldpingvinen. Där innebär tex guldpingvinen att barnen ska kunna klara av att simma 10 meter i magläge (crawl el bröst) och 10 meter i ryggläge på djupt vatten samt hoppa på djupt vatten.

Har barnet klarat baddare grön, blå, gul, sköldpaddan och bläckfisken anmäler du till denna grupp.

Vecka 25 mån-tors i simhallen kl 10,45-11,25. Tio platser, först till kvarn.

 

Simskola Fisken

FISKEN är vår femte och sista nivå i simskolan. Här fortsätter vi att öva på siminlärning (teknik) i alla tre simsätt samt att orka simma lite längre sträckor och flyta längre stunder.

I FISKEN-gruppen har vi tre simmärken som mål. Silverfisken som bla omfattar 25 meters simning på grunt vatten. Guldfisken som omfattar 25 meters simning på djupt vatten och dyk från kant. Sist men inte minst så har vi Järnmärket där man ska simma 50 meter (2 längder) i magläge, 25 meter i ryggläge och flyta.

När man är klar med FISKEN-gruppen är man redo för att flytta upp HAJEN som räknas in i våra teknikgrupper. Först när man är klar med HAJEN räknas man som simkunnig, dvs när man kan simma 200 meter varav 50 i ryggläge.

Om barnet har klarat simmärkena baddare grön, blå, gul, sköldpaddan, bläckfisken, silver och guldpingvinen anmäler du till denna gruppen.

Vecka 25 mån-tors i simhallen kl 11,30-12,10. Tio platser, först till kvarn.

Märkestagning:

Under vecka 25-27, mån-tors mellan kl 10-12 kan alla som vill komma och försöka ta simmärken, tex årets simborgarmärke. Helt gratis, men önskar man köpa ett märke så kostar det 30 kr och betalas direkt på plats med jämna pengar/ Swish.

 

Alla bokningar görs med följande uppgifter till info@lysekilssimsallskap.se

Förnamn:

Efternamn:

Fullständigt personnr:

Mailadress:

Målsman:

Målsmans mobilnr:

Adress:

Vad du önskar vara med i för grupp: