Nyhetsbrev November

  • 5 nov 2018

Nu är vi mitt i terminen och simmarna utvecklas som bara den – det är så roligt att se!

I Oktober har vi haft ett vattendisco för alla våra festglada simmare som var super kul! Ni kan ju tänka er hur det blir på en fest i simhallen med dunkande musik och glada barn som lever ut alla sina baddrömmar som dom inte får göra på de vanliga simlektionerna. Ett roligt kaos helt enkelt!

I Oktober så åkte simmare från crawl, medley och tävlingsgruppen på tävling i Götene. Filippa som var en av tränarna som åkte med på tävlingen sammanfattar den såhär:

” Jag tycker att alla simmade på bra, framför allt för att vara deras första tävling för säsongen. Det var ganska många pers vilket var väldigt roligt. Simmarna hejade på varandra o hade kul så stämningen var helt enkelt fantastisk. Tror även att simmarna gillade att Johanna var med som tränare då vissa kanske ser upp till henne som simmar själv. Sammanfattningsvis så var det en bra dag med härliga människor, bra simning (vi fick ju med oss ett silver/brons?) och roligt när föräldrar engagerar sig.” 

Den 1 december ska vi åka på simtävlingen Höstsimiaden. Höstsimiaden är en tävling som genomförs i olika delar av Sverige och just i Västsverige så simmas den i Halmstad, Skövde och tävlingsorten som vi har blivit tilldelade; Stenungsund. Simmare från grupperna crawl, medley och tävlingsgruppen kan faktiskt redan nu gå in på vår hemsida och anmäla sig. Det blir riktigt kul om vi är ett riktigt stort gäng som åker iväg och tävlar! Sista anmälningsdagen är 15/11.

 

Efter höstlovets uppehåll så startar vi igång igen med simlektionerna tisdagen 6 November.

I kommande månad så kommer vi ha avslutningar för alla grupper i simskolan inkl. Hajen nybörjare och fortsättning.

 

Avslutning:

Lördagsgrupperna: 17/11

Söndagsgrupperna - 25/11

Tisdagsgrupperna - 20/11

 

En gång termin så anordnas även Utmanaren där alla som går i teknikskolan (alltså hajen ny, forts, crawl, medley, tävlinggr. Vuxencrawl och masters) får vara med att delta. 

Datum: Lördagen 17/11 kl.15:00-18:00

Utmanaren är en intern "tävling" där simmarna simmar mot sig själva. Simmarna strävar efter olika rikttider ( brons, silver och guld), när man har tagit guld på en sträcka ( tex 25 m bröstsim) får man vid nästa utmanaren simma 50 m i samma simsätt osv. Även föräldrar och tränare är välkomna att deltaga.

Alla som simmar får stå högst upp på pallen, erhålla diplom, glass och kanske tom en pokal om man simmar riktigt bra. 

Efter utmanaren finns det möjlighet till fritt bad. Vi kommer att sälja de märken som barnen har tagit under terminen för 30 kr st. 

Anmälan med simmarens namn, personnr och vilka sträckor som skall simmas sker via mejl till info@lysekilssimsallskap.se senast 13/11.