Resultat US-Cupen

  • 16 mar 2018

Lysekil gör succé på US-Cupen i Uddevalla!

Lördagen den 3e mars så var Lysekils simsällskap i farten igen!

Denna gång åkte en stark trupp på 9st stycken simmare till Uddevalla för att tävla på tävlingen "US Cupen".

50m Bröstsim:

Tävlingen startade med 50m bröstsim där Lysekil hade 6st simmare i vattnet. Johanna Alsop född 2004 var först av alla i vattnet och visade vägen för de yngre simmarna. Sedan var det Ronja Finnilä och Tilda holmbergs(födda 2006) tur, och båda bjöd på nya personligt rekord! Sedan var det Viktor Nilsson(född 2006) som simmade sin första tävling för iår men inga nerver kunde stoppa Viktors framfart. Sedan var det dags för Emilia Bengtler (född 2007) att simma sin favoritsträcka, vilket hon fixade galant med ungefär samma tid som helgen innan när hon satte personligt rekord på 50m bröstsim. Sist i vattnet på 50m bröstsim var Hampus finnilä(född 2007) han hoppade i och simmade på tiden 56.95 vilket resulterade i en 3e plats och bronsmedalj, GRATTIS Hampus!

50m Ryggsim:


Nästa gren var det 50m ryggsim som stod på schemat och där var det ännu fler simmare i vattnet.
Först i vattnet var Johanna Alsop(2004) som satte ett nytt personligt rekord på 39.17 och simmade för första gången under 40sekunder på ryggsimmet! Efter henne simmade Madelene Bergqvist(2005) sitt första lopp för tävlingen och för säsongen, hon levererade med en gång och satte nytt personligt rekord med 2sekunder. Sen var Tilda Holmberg(2006) i vattnet igen och satte ett till personligtrekord! Efter Tilda var det Viktor Nilssons(2006) tur igen och denna gången var han riktigt taggad vilket märktes när han simmade in på ett pers på 6sekunder! Efter honom så var det tjejer födda 2007 tur att simma och denna gång fick Emilia Bengtler sällskap av de två klubbkompisarna, Jenny Bergqvist och Tea Jälevik. Alla tre tjejer simmade jättebra på distansen och extra skönt för Tea och Jenny att få gjort första loppet för iår. Tea jälevik slog till med ett personligt rekord med 3sekunder på tiden 45.84. Sist på 50m ryggsim var det hampus tur igen och denna gången var det ett nytt pers som gällde med 2sekunder!

50m Frisim:

Sen blev det dags för 50m Frisim där alla simmarna från klubben var i vattnet! Först i vattnet Johanna(2004) äldst i truppen visade återigen vägen när hon hoppade i på 50m frisim och simmade in på det nya personligarekordet 32.41 vilket resulterade i en 5e plats och inte långt ifrån medalj. Sen var det Madelene Bergqvist(2005) tur och även hon slog till med ett riktigt fint personligt rekord med tiden 35.16 inte häller långt ifrån medalj för henne också. Både Madelene och Johanna var bra inspiration för de yngre simmarna i klubben som blev imponerade över hur snabbt de äldsta tjejerna simmade. Tilda och Ronja(2006) hoppade båda i vattnet och gav allt på sina sista lopp för dagen och fick fina tider som låg runt pers. Viktor Nilsson(2006) fortsatte sin trend med personliga rekord och simmade även denna gång in en jättebra tid. Sen var det 2007 tjejernas tur att hoppa i vattnet igen, Emilia Bengtler kämpade på med sitt 3dje lopp för dagen och visade hur stark hon är. Tea Jälevik visade god form även på frisimet. Jenny Bergqvist slog till med ett nytt personligt på tiden 41.68 nu är det inte långt kvar tills Jenny går under gyllene 40sekunders gränsen på 50m frisim. Hampus Finnilä fightades rejält med sina konkurenter på frisimet vilket ledde tillett personligt rekord med 11sekunder!! 

50m Fjärilsim:

Johanna Alsop avslutade tävlingen på bästa sätt genom att ta ett nytt personligt rekord på 50m fjärilsim på tiden 37.53 och även denna gång nosa på medaljerna.


Tävlingen i sin helhet var rolig för simmare tränare och föräldrar så alla kunde åka hem med ett leende på läpparna. Alla simmare persade och simmade riktigt bra vilket leder till att de redan ser fram emot nästa tävling. Simmarna har redan börjat förbereda sig inför nästa tävling där vi ska fortsätta denna positiva trend och bygga vidare på det vi lärt oss på US-Cupen.

Extra kul att åka hem från en lyckad tävling med massa personliga rekord och även en medalj!